Facademaling og farve

Grundejerforeningen har indgået ny aftale med Flugger farver pr. Juni 2016. Du får som grundejer i Nyskifte 20% rabat. Opgiv følgende når du handler. Bemærk at det er en kontant aftale.

Flugger farver

Islevdalsvej 122
2610 Rødovre

Konto oplysninger

Konto: 520699
Kode: 2610

Er du i tvivl om farvekoden til facaden på “de lave” huse kan vi oplyse, at Fluggers svenskrøde er meget mørk i farven. Det er vores erfaring at Dyrup´s Acryl Plast facademaling glans 10 i Svenskrød er helt perfekt i farven. Den er ligeledes dejlig at arbejde med og dækker ret godt.


Skal hele huset blot friskes op skal du bruge ca. 3 liter. Er huset helt nypudset, skal du nok regne med det dobbelte. Husk at give det nypudsede en omgang facade primer inden du maler. Det gør du for at “mætte” og binde pudsen sammen. Men giv det KUN en gang primer. Ellers bliver overfladen for “glat” hvilket resulterer i at malingen ikke hæfter ordentligt.


Spørg altid en fagmand til råds.

Dyrup Facademaling
Acryl Plast glans 10

Regler og debat om facadefarven på de lave rækkehuse…

Der har gennem årene været en del debat ang. farvevalg på de lave rækkehuse. Især nye og yngre tilflyttere har bragt emnet op. Deklarationerne er egentligt ret klare om at det skal være den røde farve. Generalforsamlingen nedsatte derfor i 2016 et udvalg for at undersøge om det overhoved var muligt at ændre deklarationerne. Ikke for at vedtage et frit farvevalg, men blot for at undersøge om det overhoved var en “diskussion” værd. For der var/er bestemt ikke enighed i Grundejerforeningen om man overhoved ønsker en ændring.

Enkelte Grundejere har dog valgt helt at se bort fra de eksisterende regler og male deres huse i anden farve. På baggrunde af henvendelser fra andre Grundejere har Bestyrelsen jf. gældende regler pligt til at informere kommunen. Dog først ved at henvende os direkte til pågældende Grundejere medlemmer.

Svaret fra Rødovre Kommune var dog noget overraskende. De påtænker sig ikke at benytte deres påtaleret. Læs evt. hele svaret fra Rødovre Kommunen her under hvor vi har samlet alle breve vedr. emnet.

Svar vedr. farverne på de lave rækkehuse – Okt 2020
Svar vedr. farverne på de lave rækkehuse – Aug 2016